Передплата 2024 ВЗ

Дипломат із Мальти подав у відставу після того, як порівняв Меркель із Гітлером

  • 11.05.2020, 12:57
  • 762

Посол Мальти в Фінляндії Майкл Замміт Табон подав у відставку після того, як порівняв канцлерку Німеччини Ангелу Меркель з Адольфом Гітлером.

Про це повідомляє Times of Malta.

У п'ятницю 8 травня, напередодні святкування 75-річчя закінчення Другої світової війни, посол опублікував у Facebook пост, в якому написав: «75 років тому ми зупинили Гітлера. Хто зупинить Ангелу Меркель? Вона втілила в життя мрію Гітлера про контроль над Європою».

Публікація Замміта Табон викликала обурення й осуд в дипломатичних і політичних колах країни. Так, наприклад, лідер мальтійської опозиції Адріан Делія заявив, що публікація Табона не відповідає рівню посла. Він наголосив, що канцлерка Німеччини завжди підтримувала Мальту з різних питань та завжди була джерелом стабільності в Європі. Делія назвав Меркель «борчинею за демократію, яку ні в якому разі не можна порівнювати з прихильниками ідей ультраправих».

Невдовзі допис був видалений, а сам посол подав у відставку. Це підтвердив міністр закордонних справ Мальти Еваріст Бартоло. Глава МЗС також додав, що в посольство Німеччини відправили вибачення за «неповажну» публікацію.

Схожі новини