Передплата 2024 ВЗ

На Поволжі загорівся склад боєприпасів: місцевих жителів евакуюють

  • 10.05.2020, 12:35
  • 708

В околицях колишнього військового містечка селища Пугачова, що в Удмуртії (РФ), в суботу, 9 травня 2020 року, почалися вибухи снарядів

Жителі містечка почали залишати свої будинки, повідомив глава Малопургінського району Сергій Юрін, інформує Current Time.

Про вибухи і про те, що жителі виїжджають з Пугачево також повідомляє місцева газета Izhlife.

У групі муніципального освіти села Пугачова в соцмережі ВКонтакте сказано: «Шановні мешканці військового містечка прохання покинути житлові приміщення з речами і документами! Будуть надані автобуси близько 1 КПП, прохання рухатися спокійно! Без паніки!»

«Евакуація наразі не оголошена, люди евакуювалися самостійно. Ми повідомили жителям: якщо ви відчуваєте якісь психологічно неприємні відчуття від вибухів, від запаху, то ви можете самостійно, пішим ходом евакуюватися або поїхати на транспорті до родичів», — сказав Юрін журналістам.

Але, за його словами, влада району все ж приготували пункти тимчасового розміщення в школах райцентру Мала Пурга і автобуси для маломобільних груп громадян.

Читайте також: У Росії спалахнула масштабна пожежа на нафтопереробному заводі

За версією місцевої влади, вибухи почалися, бо в околицях Пугачево загорілася трави. Снаряди, які вибухають навколо колишнього військового містечка, були розкидані по околицях Пугачова вже протягом декількох років після пожежі в арсеналі у військовій частині в 2011 році. Довгий час їх не могли зібрати і утилізувати. За даними районної влади, детонація вибухонебезпечних предметів відбувалася в Пугачево також в 2013, 2015 року, 2016 і 2018 роках.

За словами Юріна, в колишньому військовому містечку зараз живуть 1200 осіб.

Кореспонденти російського «Інтерфаксу» повідомляють, що зараз територія військового містечка оточена поліцією і Росгвардіей, на місці працюють співробітники МНС.

Схожі новини