Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Неординарний протест: білоруські активісти пройшлися з труною Мінськом

  • 10.05.2020, 10:55
  • 867

Вони хотіли показати, як небезпечно відвідувати масові заходи під час пандемії

У Мінську 8 травня активісти «Молодіжного блоку» влаштували акцію, в межах якої пронесли труну проспектом Незалежності. Їх незабаром затримали. Про це повідомляє ТСН.

За словами активістів, метою перфомансу було підкреслити небезпеку відвідування масових заходів. Зокрема, йшлося про Парад на День Перемоги.

Серед затриманих Ліза Прокопчик, Данііл Лаврецький, Вероніка Янович та Михайло Воронцов. За інформацією, останніх двох допитали як свідків та відпустили. Також затримали та відпустили згодом Владислава Клаукіна, Павла Саврицького, Луіса Азаровича.

Читайте також: Кому парад, а людям — смерть: у Білорусі кількість хворих на коронавірус зростає із загрозливою швидкістю

Повідомляється, що Воронцов знімав акцію на відеокамеру, але не брав безпосередньої участі.

Нагадаємо, 9 травня в Мінську відбувся військовий парад на честь 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У заході взяв участь президент Білорусі Олександр Лукашенко, понад 3 тисячі військовослужбовців та тисячі людей, не всі з яких були в масках та зберігали безпечну дистанцію, попри розповсюдження коронавірусу в країні.

Схожі новини