Передплата 2024 «Добра кухня»

Пропагандисти атакують: у Запоріжжі відбувся автопробіг із забороненою символікою

  • 09.05.2020, 17:15
  • 845

У Запоріжжі організація "Полк Перемоги" – аналог російського "Безсмертного полку" – провела червонопрапорний автопробіг на честь Дня Перемоги

Як передає «Інтерфакс-Україна», в автопробігу взяли участь близько 30 автомобілів з червоними прапорами.

Автоколона проїхала центральним проспектом Запоріжжя, зупинившись біля Алеї Бойової слави, де перебували запорожці з державними прапорами України.

Коли проукраїнські активісти зняли з ряду автомобілів «Полку Перемоги» червоні прапори, між опонентами виникла словесна перепалка.

Водночас, як повідомляє поліція області, запорізькі слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом виготовлення та поширення забороненої символіки.

6 травня до Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області від Управління СБУ в Запорізькій області надійшло повідомлення про протиправну діяльність мешканця Запоріжжя 1974 року народження, який в соціальний мережі Fаcebook закликає до виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів. Крім того, зазначений громадянин позиціонує себе як представник однієї з російських неурядових структур.

Читайте також: Карантин не писаний: священники разом із Новінським влаштували у столиці «побєдобєсіє»

За даним фактом слідчим Дніпровського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 436−1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Санкція за статтею передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

У ніч на 9 травня працівники слідчих підрозділів ГУНП в Запорізькій області на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду Запоріжжя, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури із залученням співробітників УСБУ в Запорізькій області провели санкціоновані обшуки.

У ході обшуків вилучено більше 1200 екземплярів газети «Полк Победы 1945−2020», близько 450 захисних масок червоного кольору з жовтою зіркою, понад 70 червоних прапорів з написами «Полк победы» та «75 лет Великой победы», більше 90 червоних стрічок з зображенням «Серп молот», понад 20 георгіївських стрічок, 20 кепок, 177 полімерних пакетів, кульки, із зображенням «Серп молот», флеш-носії, 13 системних блоків, понад 250 печаток різних підприємств.

Також правоохоронці вилучили вітальне звернення з друкованим текстом «Москва», близько 100 грамот і наказів різним особам з нагоди 9 травня, портрет із зображенням Леніна та червоний плакат із зображенням «Серп і молот».

Схожі новини