Передплата 2024 «Добрий господар»

Провокації в Одесі: поліція та активісти зупинили автоколону з червоними прапорами

  • 09.05.2020, 15:35
  • 1 230

В Одесі поліція та активісти заблокували колону автомобілів з червоними прапорами, які виїжджали для участі у пробігу з нагоди Дня перемоги над нацистами в роки Другої світової війни

Автопробіг, організований партією «Опозиційна платформа — За життя», повинен був стартувати від Одеського морського порту, повідомляє УНІАН.

У колоні з декількох десятків транспортних засобів було багато з позначенням «таксі». На автомобілі прикріпили партійні прапори, червоні прапори з білим написом «9 травня. Дякуємо за перемогу» та прапори України.

Поліція та активісти заблокували виїзд.

Приблизно через годину почали пропускати автомобілі, але зі значним інтервалом. Водночас з машин були зняті червоні прапори. Кілька машин пропустили поза чергою після того, як водії «здали» прапори.

Як повідомили в громадській організації «Оберіг», зазначеним автопробігом його організатори прагнуть створити «картинку» для проросійської пропаганди. Зазначається, що для створення видимості автопробігу вони намагалися знайти таксистів, які за грошову винагороду каталися б по місту з виданими їм прапорами.

«Пропонували приїхати на морвокзал, отримати прапор. Дві години кататися порожнім, а потім здати прапор для 411-ї батареї», — повідомили в організації.

Читайте також: Карантин не писаний: священники разом із Новінським влаштували у столиці «побєдобєсіє»

У пресслужбі депутата Верховної Ради, керівника Одеської міської організації ОПЗЖ заявили, що «команду» Скорика, що бере участь у всеукраїнському автопробігу, спробували заблокувати, перекривши виїзд автоколоні. У пресслужбі вважають, що, таким чином, були порушені конституційні права учасників акції.

Відзначається, Скорик з відповідною заявою звернутися до керівництва регіонального главку Нацполіції. Ще одну автоколону активісти заблокували в іншій точці міста. На автомобілях також були червоні прапори.

Як стверджують активісти, цей пробіг влаштували прихильники Анатолія Шарія — лідера однойменної партії.

Підтримати учасників цієї акції прибув депутат ВР від «Слуги народу» Артем Дмитрук. Між ним і активістами сталася сутичка. У Головному управлінні Нацполіції заявили, що правоохоронці реагують на рух колон автомобілів.

Зокрема, заступник начальника ГУНП Сергій Махотін зазначив, що правоохоронці проводять відповідну превентивну роботу в рамках виконання постанови Кабінету міністрів України № 211.

Нагадаємо, в Україні сьогодні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939−1945 років. При вшануванні пам'яті полеглих у роки Другої світової війни скасовано використання радянської символіки. Замість цього офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам'яті та примирення, який відзначається 8 травня, є квітка червоного маку — загальноприйнятий у світі символ святкування пам'ятних днів Другої світової війни.

Схожі новини