Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Освіта і заробітки: на кого вчилися найзаможніші люди України

  • 09.05.2020, 12:55
  • 979

Невдовзі українські абітурієнти здаватимуть ЗНО і вирішуватимуть, в які виші подавати документи. Та чи завжди освіта відіграє вирішальну роль у майбутніх заробітках?

Інформацію про освіту українських олігархів зібрав 24 канал.

Рінат Ахметов

Після закінчення школи у вуз не вступав і ніде не працював. Тільки у 2001 році він закінчив економічний факультет Донецького Національного університету за спеціальністю «Маркетинг».

Віктор Пінчук

Закінчив Дніпропетровський металургійний інститут у 1983 році, за фахом — інженер-металург, «Обробка металів тиском».

Ігор Коломойський

У 1985 році закінчив Дніпропетровський металургійний інституті імені Л. І. Брежнєва за фахом «теплотехніка й автоматизація металургійних печей». Має червоний диплом інженера.

Віктор Медведчук

У 1971 року закінчив школу і спробував вступити до Вищої школи міліції. Але не прийняли через біографію батька (працював у трудовому відділі німецьких окупаційних сил, був засуджений за участь в українській націоналістичній діяльності, хоча насправді підтримував політику колабораціонізму).

1972 року успішно склав вступні іспити на юридичний факультет Київського державного університету ім. Шевченка, але не пройшов за конкурсом. Попри це у вересні був зарахований до складу студентів на підставі дозволу МВССО УРСР.

1975 року Медведчука відрахували з 3-го курсу через побиття неповнолітнього. Та у 1976 році поновили і він таки отримав диплом юриста.

Дмитро Фірташ

Після школи у 1984 році закінчив Краснолиманське залізничне профтехучилище, потім Національну академію внутрішніх справ України.

Вадим Новинський

Відверто російський олігарх в Україні закінчив Академію цивільної авіації у Санк-Петербурзі у 1985 році. За фахом інженер систем управління. Займався науковою діяльністю.

Читайте також: До рейтингу Forbes увійшли шість українських мільярдерів: хто найбагатший

Схожі новини