Передплата 2024 «Добрий господар»

Колишній заступник голови СБУ звинуватив Геруса в роботі на російські спецслужби

  • 08.05.2020, 17:35
  • 1 494

Колишній заступник голови СБУ Геннадій Москаль вбачає в діях голови парламентського комітету з питань енергетики Андрія Геруса ознаки державної зради

Про це повідомляє «Главком».

Колишній нардеп, ексголова Луганської та Закарпатської обладміністрацій, а нині очільник громадської організації «Народ України проти корупції» Геннадій Москаль звернувся до генпрокурорки Ірини Венедіктової із заявою про державну зраду голови парламентського комітету з питань енергетики Андрія Геруса.

За словами Москаля (який, працюючи у 2007 році заступником голови СБУ, курирував контррозвідку), він вбачає в діях Геруса ознаки державної зради.

Читайте також: Герус отримав 400 тисяч доларів за поправку про імпорт електроенергії з Росії — Скороход

«Діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України; перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України» — це все про цього персонажа", — пояснив Москаль.

У своєму зверненні колишній СБУшник наводить факти, які можуть свідчити про роботу Геруса агентом впливу Російської Федерації. Звернення до очільниці Офісу генпрокурора Москаль опублікував у соцмережах. У документі він надає інформацію щодо ймовірних методів фінансування спецслужбами Р Ф Геруса, а також розкриває можливі зв’язки народного депутата в спеціальних органах Росії та Білорусі.

Схожі новини