Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коронавірус у Львові: спалах COVID-19 виявили у церкві на Сихові

  • 08.05.2020, 16:55
  • 1 815

У чотирьох священників церкви Івана Хрестителя УГКЦ, що на вул. Зубрівській у Львові, підтвердили коронавірусну інфекцію Covid-19

Про це повідомили на офіційному сайті Львівської архієпархії УГКЦ, передає Zaxid.net.

У повідомленні зазначається, що позитивний результат на коронавірус підтвердили за допомогою ПЛР-тестів у чотирьох священників, а також у двох працівників церкви. У приміщенні церкви провели дезінфекцію.

У повідомленні УГКЦ не уточнюється, коли саме виявили спалах коронавірусу у церкві Івана Хрестителя та в якому стані перебувають священики.

Усіх вірян закликали дотримуватись обмежень, які передбачені карантином.

«Оскільки серед недужих на коронавірус є не лише миряни, а й представники духовенства, просимо вірних Львівської архиєпархії дотримуватись установлених обмежень, що стосуються масових заходів, зокрема храмових Богослужінь. Певне послаблення карантинних заходів, передбачене у найближчі дні, не скасовує особистих заходів безпеки, яких необхідно дотримуватися», — йдеться в повідомленні Львівської архієпархії УГКЦ.

Читайте також: У Києво-Печерській Лаврі коронавірусом заразилися усі священники

В УГКЦ нагадують, що ключовими способами вберегти себе та рідних від інфікування коронавірусом є збереження соціальної дистанції, обмеження особистих контактів, знезаражування рук, предметів побуту, носіння медичної маски в громадських місцях.

«У випадку захворювання просимо звертатися до компетентних органів соціальної інфраструктури. Для подолання хвороби важливим є своєчасне і правильне лікування. Поставмося відповідально до питання здоров’я, особливо серед ризиків нинішньої пандемії», — наголошують у повідомленні Львівської архієпархії УГКЦ.

Зазначимо, що станом на ранок 8 травня у Львові та області зафіксовано 660 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 138 одужали, 18 померли.

Схожі новини