Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Почали купляти житло для потерпілих з будинку, в якому після обвалу загинули люди

У Дрогобичі, за словами начальника відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дрогобицької міськради Ігоря Юзьв’яка, розпочалась процедура купівлі-продажу перших 29 помешкань для постраждалих внаслідок обвалу одного з під’їздів будинку на вулиці Грушевського, 101/1.

Про це інформує сайт Дрогобицької міськради.

Нагадаємо, трагедія сталась 30 серпня 2019 року. Тоді загинуло 8 людей. Згодом експерти цілий будинок визнали непридатним для життя. Згідно з рішенням Кабміну України, житло постраждалим власникам держава має придбати на вторинному ринку нерухомості. За 40 млн. 721 тис. 600 грн. куплять 59 квартир.

Сьогодні, 8 травня, у межах робочої поїздки голова ЛОДА Максим Козицький відвідав місце обвалу. Фото пресслужби ЛОДА
Сьогодні, 8 травня, у межах робочої поїздки голова ЛОДА Максим Козицький відвідав місце обвалу. Фото пресслужби ЛОДА

Два тижні тому з Резервного фонду Кабміну надійшли перші 15 млн. грн., згодом — ще 15 млн. грн. Виконком Дрогобицької міськради оголосив конкурс з відбору пропозицій для придбання помешкань. Згідно з його умовами, житло не обов’язково має базуватися у Дрогобичі. Для майбутнього проживання власники вільні обрати собі будь-який населений пункт в Україні. Якщо виділених урядом грошей на придбання обраного ними помешкання не вистачить — різницю повинні оплатити з власної кишені. Сума відшкодування становить 16 тис. грн. за кожен втрачений внаслідок обвалу квадратний метр житла. Нові помешкання належить купити ще для 30 власників квартир, які внаслідок обвалу також втратили дах над головою. Для цього тут очікують на другий транш з Кабміну. На своє відшкодування, як того гарантує закон, претендують і власники 5 приміщень комерційного призначення, які також розташувались у непридатному для життя та експлуатації будинку. У який спосіб з ними розрахуються — чи гроші повернуть, чи придбають аналогічні приміщення — наразі не визначились.

Головне зараз, як сказали кореспонденту «ВЗ» у відділі з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дрогобицької міськради, купити житло, щоб люди мали де жити.

Схожі новини