Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Росії ТРЦ опублікував фото Гітлера на конкурсі до 9 травня

Пояснюють, що фюрера не впізнали без вусів

У російському Челябінську працівники торговельно-розважального центру «Космос» не впізнали на фото Адольфа Гітлера без вусів і поставили його знімок на конкурс до 9 травня.

Про це повідомляє «Дождь».

За правилами учасники мали надіслати фото та невелику біографію їхніх родичів, які брали участь у Другій світовій війні.

Заради жарту хтось надіслав знімок Гітлера без вусів (прибрали фотошопом) і підписав його як ветеран війни Сумін Володимир Володимирович.

«У 1942 році відправився на фронт. Воював під Курськом та Москвою. У 1945 році помер у Вісло-Одерській операції», — йдеться у підписі до фото «ветерана».

Пізніше адміністратори видалили цей пост у «ВКонтактє» та вибачились за помилку. Вони зазначили, що витратили багато часу, аби упевнитись, хто зображений на фото.

«У нас навіть не могло виникнути думки, що у когось з великою перемогою, з найголовнішим святом нашої країни, можуть виникнути інші асоціації», — відповіли адміністратори.

Раніше в іншому російському місті вивісили плакат до 9 травня, на якому зображений фінський солдат, а Фінляндія у Другій світовій воювала на боці Німеччини.

Схожі новини