Передплата 2024 ВЗ

Суд відсторонив чиновницю ЛМР Свистун від посади на два місяці

  • 07.05.2020, 20:14
  • 837

Інна Свистун подаватиме апеляцію на рішення судді

У четвер, 7 травня, Галицький районний суд обрав керівниці управління комунальної власності Львівської міськради Інні Свистун міру запобіжного заходу. Прокуратура, як сторона обвинувачення, пропонувала призначити 1 млн грн застави, проте суддя знизив цю суму до 42 тис. грн. Тим же рішенням суддя Віталій Радченко відсторонив її на два місяці від посади керівниці управління комунальної власності Львівської міськради.

Ні Інна Свистун, ні її захист не погодилися з таким рішенням суду, тому планують оскаржити його.

«Я просто принципово не згідна з таким рішенням суду, тому ми будемо обов'язково подавати апеляцію. І щодо відсторонення від посади і також стосовно призначення застави», — сказала Інна Свистун журналістам після завершення судового засідання.

Вона також наголосила, що буде просити вищі правоохоронні органи дати оцінку діям прокуратури. Інна Свистун також припустила, що таке рішення суду пов’язане з її діяльністю, яка не подобається багатьом міським депутатам, однак дозволяє у прозорий спосіб залучати значні кошти у міський бюджет.

Читайте також: Чиновниця ЛМР отримала підозру у масштабній корупційній схемі

До слова, засідання суду відбувалося у закритому режимі. Відтак у залу суду не пустили ні журналістів, ні мера Андрія Садового, який приїхав підтримати Інну Свистун. Речник суду Ілля Кравчук пояснив це рекомендаціями Ради суддів України про обмеження доступу у судові засідання в період карантину.

«Ті звинувачення, які пред'явила прокуратура, необґрунтовані, бо їй ставлять у вину, що місто надає громадським організаціям, творчим спілкам приміщення за пільговою ціною. Є рішення сесії [Львівської міськради], є постанова Кабміну, де все чітко регламентовано, а прокурори говорять, нехай вона заплатить ті кошти, які бюджет не отримав, — заявив журналістам під будівлею суду мер Львова. — Це кристально чесна людина, фахівець із великої букви. Саме завдяки її важкій праці минулого року в бюджет міста і держави [сукупно] отримано 450 млн грн. Це номер один в Україні по роботі через систему Prozorro, це велика частка бюджету».

Схожі новини