Передплата 2024 ВЗ

Був за крок від таємниці коронавірусу... Саме через це доктора Бінг Лю й убили?

Доктор Бінг Лю, 37-річний вчений з Пітсбурзького університету (США), був убитий у своєму будинку в місті Росс Тауншіп.

Убивця згодом наклав на себе руки. За словами колег науковця, Бінг Лю був буквально за крок від переломного відкриття щодо коронавірусу… Хто ж тепер зробить цей потрібний людству крок?

Як розповіли у поліції, док­тор Лю відчинив двері, що вели у внутрішній дворик його бу­динку. Була гарна погода… Дру­жини Лю під час убивства вдо­ма не було, дітей подружжя не має. Убивцею є 46-річний Хау Гу. Увійшов у будинок Лю й зро­бив кілька пострілів — у тулуб, шию і голову. Лю помер на місці, а вбивця повернувся до свого автомобіля, припаркованого за сто метрів, і застрелився. У по­ліції кажуть, двоє чоловіків зна­лися один із одним, але деталь­ніше не інформують.

Доктора Лю вбили саме тоді, коли він працював над проєк­том, пов’язаним з Covid-19. «Бінг був за крок від значних від­криттів у сфері розуміння клі­тинних механізмів, що лежать в основі інфекції SARS-CoV-2, і клітинної основи ускладнень, пов’язаних із цією інфекцією, — написали науковці з Пітсбурзь­кого університету, де працював Лю. — Зробимо усе можливе, щоб виконати те, що він почав, — аби віддати шану його науко­вій майстерності».

«Бінг був дуже талановитою людиною, надзвичайно розум­ною і працьовитою, — розповів у інтерв’ю Pittsburgh Post Gazette Івет Бахар, завідувач відділу об­числення і системної біології Pitt’s School of Medicine. — Лю брав участь у кількох наукових проєктах, публікувався у відо­мих журналах. Ми його дуже лю­били. Він був ніжною, доброю, щедрою людиною… Усі ми за­раз шоковані».

Схожі новини