Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Правка монобільшості про інвалідність – це знущання з медиків", – Синютка

  • 07.05.2020, 17:55
  • 742

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про страхування медиків від коронавірусу, ініційований опозицією. А монобільшість з популістських, з невідомо яких ще причин, своїми поправками зіпсувала добрий закон.

Про це сказав народний депутат від фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка у коментарі журналістам, повідомляє прес-служба «ЄС».

«Я вважаю, що це не тільки перемога опозиції, це, в першу чергу, перемога українських медиків. Дуже шкода, що цю перемогу постаралася зіпсувати партія влади, тому що законопроект, який був внесений в порядок денний, під яким було зібрано 150 підписів, простий, зрозумілий, і він давав відповідь на основне запитання: допомогти медикам фінансово, тим, які постраждали від коронавірусу, і не дай Бог, тим, які втратили під час коронавірусу своїх рідних і близьких», — наголосив Синютка.

Він додав, що «родини медиків точно мали би отримати так само відшкодування від держави, як отримують українські воїни».

«Але, на жаль, монобільшість внесла правку, яка ускладнить допомогу медиків, тому що, я переконаний, що кожний лікар, кожна людина, яка хоче хоча би чимось поцікавитися, вона знає, що внаслідок коронавірусу дуже складно прийняти рішення про надання людині інвалідності. А монобільшість внесла якраз в законопроект норму, коли допомога при захворюванні коронавірусом медикам буде надаватися тоді, коли вони отримають інвалідність. Ми вважаємо, що це є знущання над тими людьми, а сьогодні, ще раз хочу підкреслити, що кожний п’ятий медик, кожний п’ятий, хто захворів, це є медик. Тому ми вважаємо, що до цього законопроекту обов’язково треба додавати правки узгоджені. І незважаючи на те, що „Європейська солідарність“ підтримала цей законопроект, тому що це крок вперед, це демонстрація позиції парламенту, я вважаю, що монобільшість з популістських, з невідомо яких, причин, вона зіпсувала добрий законопроект», — розповів народний депутат.

Він також зазначив, що Фонд Петра Порошенка спільно з «Європейською солідарністю"не тільки завезли 130 тисяч костюмів, не тільки завезли і нові апарати штучної вентиляції легень, не тільки відремонтували декілька десятків апаратів штучної вентиляції легень, не тільки завезли обладнання для лікарень, сьогодні на порядку денному уже стоїть постачання флюорографів, і це робить Фонд Порошенка спільно з компанією «Рошен».

«І я знаю, що п’ятий Президент України Порошенко вже оголосив про те, що у зв’язку з відсутністю тестування, у зв’язку з відсутністю лабораторій для тестувань, він зробить усе можливе для того, щоби допомогти українцям збільшити кількість тестів. І це черговий крок, який робить і Фонд Петра Порошенка, і „Європейська солідарність“ для того, щоби покращити ситуацію в боротьбі з коронавірусом в Україні», — резюмував депутат.