Передплата 2024 «Добра кухня»

У США назвали умови для проведення виборів на Донбасі

  • 07.05.2020, 08:56
  • 834

Провести чесні вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу неможливо, поки там перебувають російські війська.

Про це повідомив заступник помічника Держсекретаря США Джордж Кент, передає «Голос Америки». Дипломат зазначив, що спершу потрібно повністю припинити вогонь, вивести війська РФ, щоб Україна встановила контроль над своїм кордоном.

«Головним чином, перед тим, як навіть почати говорити про умови для проведення місцевих виборів, необхідно гарантувати безпеку. Україна повинна отримати контроль над міжнародним кордоном. Я думаю, президент Володимир Зеленський і його команда чітко визначила свою позицію. Вони чітко висловили свої наміри досягти мирного вирішення конфлікту. Так що це залежить від того, чи мають бажання Путін та його команда припинити війну і припинити вбивати громадян іншої країни на території цієї країни», — підкреслив Кент.

Заступник помічника Держсекретаря вказав, що Росія порушує Мінські угоди, виконання яких, є єдиним шляхом припинення війни.

«Це війна, яку розв'язала Росія. І Росія може її припинити. Російські сили продовжують вбивати українців на українській території… Це війна, в якій продовжують гинути люди. Українці гинуть на власній території. І саме Росія повинна виконати зобов'язання, які взяла на себе», — резюмував Кент.

Схожі новини