Передплата 2024 «Добрий господар»

Тести, тести і ще раз тести. Для порятунку економіки необхідно суттєво збільшити кількість тестувань на коронавірус. Петро Порошенко

Верховна Рада має законодавчо забезпечити масове тестування на коронавірус, інакше карантинні обмеження будуть не тільки неефективними, а й згубними для економіки, малого та середнього бізнесу.

Про це під час засідання профільного комітету парламенту, яке відбулося в режимі відеозв’язку, наголосив лідер «Європейської Солідарності», п’ятий президент Петро Порошенко. Він закликав підтримати на позачерговому засіданні Верховної Ради законопроект 3380.

«Я говорив сьогодні з Віктором Ляшком, бо ви знаєте, зараз дуже критична ситуація з тестами на коронавірус», — повідомив Петро Порошенко.

«Законопроект, який нами був внесений в порядок денний позачергового засідання, — про вдосконалення системи тестування. Прошу, щоб ми його розглянули і прийняли в першому читанні та в цілому. Я вже дав доручення, ми зв’язалися для того, щоб визначити, в яких саме областях потребують встановлення автоматичних лабораторій. Знайдені дві автоматичні лабораторії, які не потребують високої кваліфікації лаборантів. Поки що пропонується, щоб це були Чернівецька або Тернопільська, або Івано-Франківська області. Ми готові повністю віддати це на розсуд головного санітарного лікаря або міністерства охорони здоров’я. Я також закликаю, щоб спільними зусиллями ми виконали рекомендацію ВООЗ. Є лише три доведених рекомендації з подолання коронавірусу. Перша — це тести. Друга це тести. І третя це тести», — наголосив Порошенко.

«Ми не можемо на сьогоднішній день так, як у цьому карантині, захищати хворих людей від здорових. Треба перейти на тотальне тестування і сьогодні ізолювати людей, які захворіли. І спокійно відновлювати економіку, відновлювати нормальне життя, відновлювати соціальну політику тим, хто зберіг здоров’я і хто захищений, через наші ефективні спільні дії, а не лише влади», — наголосив Порошенко.

Схожі новини