Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Йти на конфлікт в умовах карантину — це зайве", - міський голова Жидачева

Найбільший збиток для місцевих бюджетів в умовах карантину дали органи центральної влади

Володимир Левко, мер Жидачева, у розмові з кореспондентом «Високого Замку» зауважив, що найбільшого збитку для міської скарбниці завдали органи центральної влади, необачно внісши зміни до законодавства, чим звільнили користувачів від плати за землю, яка є у комунальній власності міста.

Тому карантин неабияк позначився на виконанні міського бюджету. «Наша міська скарбниця недоотримала 500 тисяч гривень, — каже пан Левко. — Хоча у перші три місяці цього року було перевиконання бюджету. Якщо справи так підуть далі, то за цей рік не доотримуємо близько трьох мільйонів гривень».

За прогнозами міського голови, малий і середній бізнес зможе запуститися за два тижні. «Інші підприємства Жидачева працюють, але карантин на них позначається. Незручності є з робочою силою. Працює целюлозно-паперовий комбінат та підприємства з іноземними інвестиціями: польськими, турецькими», — пояснює Володимир Левко.

До демаршу черкаського міського голови Анатолія Бондаренка його жидачівський колега ставиться обережно. «Потрібно враховувати думку органів місцевого самоврядування (при ухваленні рішень). Але йти на конфлікт в умовах карантину — це зайве і нікому не потрібно!», — резюмує Володимир Левко.

Докладніше про те, як міста Львівщини переживають карантин, читайте у тижневику «Високого Замку», який вийде у четвер, 7 травня.

Схожі новини