Передплата 2024 «Добра кухня»

Натан Щаранський звернувся до Зеленського із вимогою

  • 06.05.2020, 11:15
  • 1 179

Глава наглядової ради меморіального центру "Бабин Яр" Натан Щаранський закликав президента Володимира Зеленського та українські органи влади делегувати свого представника до наглядової ради

Про це повідомляє Українська правда.

«Держава теж повинна бути в процесі. Але що відбувається в Україні, коли, при всій моїй симпатії, кожні кілька місяців змінюються міністри?

Немає жодного успішного проєкту, чи то Яд Вашем, чи то музей у Вашингтоні, який був би державним. Водночас у всіх цих організаціях держава, президент або відповідні міністри призначають своїх представників".

Щаранський повідомив, що особисто прилітав в Україну на кілька годин, щоб зустрітися з президентом Зеленським і закликати його призначити свого представника повноправним членом наглядової ради центру «Бабин Яр».

Також наглядова рада хоче, щоб український парламент або Мінкульт призначили свого представника.

Читайте також: Марек Сівець: «Хочемо показати історію Голокосту на прикладі Бабиного Яру»

Щаранський каже, що у відповідь йому сказали: «Буде-буде, але поки не до цього». Він висловив надію, що в червні, коли наглядова рада збереться на засідання, президент призначить представника держави.

«Я через інтерв'ю роблю ще раз пропозицію вашому президенту і міністру культури: дайте свого представника в проєкт «Бабин Яр».