Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ми своїм коронавірусом ще у січні відхворіли», - мер Самбора

У вівторок у райцентрі відкрили продуктовий ринок, селяни мусять десь збувати свою продукцію, але напливу покупців небагато

«Дякувати Богу, як у місті, так і в районі не маємо жодного, хто б захворів, — розповів кореспондентові „Високого Замку“ міський голова Самбора Юрій Гамар. — Хоча ми свою „пандемію“ пройшли на початку січня. Зібралася сесія міської ради, на яку прийшло до сотні підприємців промислового ринку, а наступного дня три десятки людей, у тому числі і я, здобули відомі нині симптоми і дружно прийшли у лікарню. Не знали, що то міг бути коронавірус і успішно його здолали».

Попри жарти, голова Самбірської міської ради скаржиться на непевність ситуації. «Малий та середній бізнес серйозно втратив. Підприємці звикли до стабільних доходів, а коли в одну мить все обірвалося, стало важко — переплелися страх перед хворобою та імовірність банкрутством і бідністю. Три сотні підприємців взяли відпустки, аби не платити податків, і несуть серйозні збитки. У вівторок ми відкрили продуктовий ринок, селяни мусять збувати свою продукцію, але напливу покупців небагато. Не ходить громадський транспорт і ринок не може похвалитися велелюддям…».

На думку Юрія Гамара, у державі нема комунікації між гілками влади, правоохоронними органами, місцевим самоврядуванням. «Анатолій Бондаренко (мер Черкас.Ред.) нагадав усім, що самоврядування в Україні ще не вмерло, а міські голови можуть брати відповідальність за своїх виборців».

Докладніше про те, як міста Львівщини переживають карантин, читайте у тижневику «Високого Замку», який вийде у четвер, 7 травня.

Схожі новини