Передплата 2024 ВЗ

Стало відомо, ким Зеленський призначить Саакашвілі

  • 06.05.2020, 08:55
  • 1 637

У середу, 6 травня, президент України Володимир Зеленський може призначити колишнього главу Грузії Міхеїла Саакашвілі секретарем Національної ради з реформ, яку очолює сам

Про це з посиланням на власні джерела повідомив у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

За його даними, президент розширить повноваження Саакашвілі — він нібито отримає право брати участь у засіданнях Кабінету міністрів.

«Тобто, Зеленський дає Саакашвілі державний статус, майданчик для озвучування ініціатив або критики, яку Саакашвілі зможе модерувати, ну і необмежені тепер можливості коментувати будь-які державні питання на телеканалах. Так, статус віцепрем'єра, який Саакашвілі відмовилися давати депутати, більш вагомий, але доступ до інформаційного простору забезпечений прекрасний», — зазначив Бутусов.

Журналсіт звернув увагу, що Зеленський нібито ухвалив рішення про призначення, незважаючи на потужну інформаційну атаку російської пропаганди.

Читайте також: «Підтрив довіри!»: президент Грузії зробила заяву щодо призначення Саакашвілі в український уряд

«Це важливий сигнал — призначити на посаду, нехай і символічну, особистого ворога Путіна. З точки зору дипломатії — це знаковий хід», — додав Бутусов, акцентувавши при тому, що вироки судів Грузії були проігноровані.

«За даними джерел, близьких до Саакашвілі, він не планує на початку будь-яких різких політичних рухів, конфліктів. Його завдання — визначити свій порядок денний. Глобально це будуть теми, пов'язані з дерегуляцією», — резюмував журналіст.

Нагадаємо, спочатку Саакашвілі націлювався на посаду віцепрем'єра з реформ. Такої посади в Кабміні раніше не було.

Пізніше з'явилася інформація, що нардепи не хочуть підтримувати його кандидатуру. В ОП розповіли, що Саакашвілі може стати представником Зеленського в Кабміні чи секретарем Національної ради реформ. На ці посади президент може призначати без схвалення парламенту.

Схожі новини