Передплата 2024 «Добрий господар»

"Скрізь не виконують фінансових зобов’язань перед місцевим самоврядуванням", - міський голова Дрогобича

Тарас Кучма наголошує, що за короткий час карантину місто вже втратило 5% річного бюджету

«Можна було з цим ще якось миритись, якби не «допомога» держави, — сказав дрогобицький очільник у розмові з кореспондентом «Високого Замку. — За підсумком минулого року ми втратили 28% обсягу міжбюджетних трансвертів порівняно з позаминулим роком. На майже 20 млн. грн. мінімізували медичну субвенцію. На 95 млн. грн. менше отримали коштів, які призначені на оплату житлових пільг та субсидій. На 1,5 млн. грн. урізали обсяг коштів на придбання житла для сімей загиблих. Список можна було продовжити… Скрізь мінімізують, недоплачують, не виконують фінансових зобов’язань перед місцевим самоврядуванням».

Тарас Кучма наголошує, що цьогоріч вперше за час його перебування на посаді міського голови, місто не отримало жодної копійки на реалізацію мікропроектів та інших програм, які мають стосунок до соціально-економічного розвитку, і фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку. Такого не було ніколи.

На запитання чи здійснили медикам обіцяну доплату, дрогобицький міський голова заявив, що уряд під час карантину не завжди тримає слово. «Обнадіяли медичних працівників, які боряться з коронавірусом, що до основного окладу доплюсують 300% доплати. Не знаю, як в інших містах, а до нас ці гроші не надійшли», — обурюється Тарас Кучма.

Докладніше про те, як міста Львівщини переживають карантин, читайте у тижневику «Високого Замку», який вийде у четвер, 7 травня.

Схожі новини