Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Курс долара в травні досягне нової позначки: прогноз аналітика

  • 05.05.2020, 19:56
  • 19.4K

В Україні курс долара в травні збільшиться з 26,9 до 27,3 грн/$. Така девальвація може бути пов'язана з погіршенням загальної економічної ситуації

У травні через тривалий карантин і негативних очікувань у учасників валютного ринку очікується плавна девальвація. Такий прогноз OBOZREVATEL озвучив аналітик Володимир Мазуренко.

«Гривня в травні буде девальвувати, але ми будемо мати дуже плавну девальваційну динаміку. Різких стрибків або обвалу курсу я б не чекав. Хороша новина, яка може посприяти зміцненню гривні — новини про нову програму співпраці з МВФ. При цьому я б не розраховував на хоч яку-небудь тривалу ревальвацію, з урахуванням макроекономічної ситуації», — пояснює Мазуренко.

Аналітики кажуть: зараз головний фактор, який впливатиме на курс валют в Україні, — це можлива співпраця з МВФ. І мова навіть не про отримання кредиту. Щойно Україна підпише меморандум, ще до перерахування коштів настрої на валютному ринку зміняться.

Ще один не менш важливий чинник — дата завершення обмежувальних заходів. Чим швидше їх скасують, тим краще складеться ситуація.

Схожі новини