Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Жити, як до карантину, ми вже не будемо», - міський голова Миколаєва

Мер Миколаєва на Львіщині Андрій Щебель вважає: для того, щоб більш-менш досягти докарантинного рівня, місту потрібен буде щонайменше місяць

Міський голова Миколаєва Андрій Щебель у коментарі кореспондентові «Високого Замку» заявив, що припинення у зв’язку з карантином діяльності підприємців, а відтак — припинення сплати ними податків, суттєво відображається на наших бюджетних доходах. За його оцінками, наповнення дохідної частини міського бюджету, яке очікувалося у межах 140%, на кінець березня упало до 117%. «На сьогодні ледь дотягуємо до 102%, — сказав міський голова районного центру.

Поза тим, район зумів допомогти опорній лікарні, яка прийматиме потенційних хворих на коронавірус (це Стрийська міська лікарня.Ред.), виділивши для її потреб 200 тисяч гривень.

«Нам довели інформацію, що для Миколаївського району опорною лікарнею, яка прийматиме потенційних хворих на коронавірус, визначено Стрийську міську лікарню. Запропонували скерувати у Стрийську міську лікарню 200 тис. грн. На сесії цю суму погодили», — сказав Андрій Щебель.

На запитання, скільки часу потрібно, щоб місто почало жити як до карантину, Миколаївський міський голова відповів: «Жити, як до карантину, ми вже не будемо. Змінилося все: людські стосунки, підходи до роботи, навіть така елементарна річ, як доставка товарів. Реагуватимемо по ходу. Гадаю, для того, щоб більш-менш нам досягти докарантинного рівня, потрібен буде щонайменше місяць».

Докладніше про те, як міста Львівщини переживають карантин, читайте у тижневику «Високого Замку», який вийде у четвер, 7 травня.

Схожі новини