Передплата 2024 «Добрий господар»

У консульство - тільки після електронної реєстрації, у масці та рукавичках

Польща наразі видаватиме робочі візи лише на сільгоспроботи та міжнародні перевезення 

Від понеділка, 4 травня, консульські установи Республіки Польща в Україні, які раніше призупиняли роботу через карантин, поновлили видачу віз. Щоправда, як повідомили «ВЗ» у генконсульстві РП у Львові, у початковий період прийматимуться лише документи на отримання робочих віз для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень.

Прийом візових анкет та видача віз безпосередньо у консульстві (Львів, вул. Івана Франка, 108) наразі значно обмежені. Візові анкети на отримання робочих віз можуть подати лише заявники, які мають відповідні підтверджуючі документи від польських роботодавців про виконання сільгоспробіт і міжнародних перевезень і тільки після попередньої реєстрації в системі е-konsulat (за наявності у системі вільних місць).

Альтернатива, тобто Пункти прийому візових анкет (ППВА), теж наразі залишаються «віртуальними»: там приймають візові анкети від заявників лише кур’єром і за умови попередньої оплати у визначеному банку ще до введення карантину. Документи можна подати після попередньо призначеного терміну їх подачі. Подробиці — тут.

Якщо сервісний збір перед карантином не був оплачений, необхідно дочекатися, поки запрацюють вказані на сайті відділення банків і там оплатити потрібну суму, а потім особисто подати візову анкету у ППВА. Пункт прийому візових анкет у Львові — вул. Джерельна, 18.

Прийом документів для отримання візи на підставі Карти поляка тимчасово призупинено. Про відновлення повідомлять додатково. Відділ Карти поляка тимчасово призупинив прийом усіх осіб, котрі подають заяви на отримання або продовження дії Карти поляка та видачу Карт поляка.

Якщо вам пощастило і ви такі зареєструвалися у системі е-konsulat на певний день і час, то, приходити під консульство маєте тільки на визначену годину. Таким чином хочуть мінімізувати можливі черги під консулятом. У черзі треба дотримуватись дистанції у півтора метри, заходити в консульство лише у масці, яка прикриває ніс та рот, і в одноразових рукавичках. Треба заздалегідь підготувати і роздрукувати всі документи та всі сторінки анкети. Входити в консульство треба тільки з потрібним пакетом документів, а всі інші особисті речі, в тому числі сумки та кульки, потрібно залишити перед входом.

Також призупиняє прийом осіб відділ з юридичних питань та консульської допомоги. Прийом відбуватиметься виключно у невідкладних та нещасних випадках, які вимагатимуть втручання або допомоги консула.

Схожі новини