Передплата 2024 ВЗ

Вперше за чотири роки Україна закупила бензин з Росії

  • 05.05.2020, 13:30
  • 865

Наприкінці квітня “Західна нафтогазова компанія" і "Євростандарт" відновили імпортні поставки автомобільних бензинів з Росії

Про це enkorr повідомили в «Консалтинговій групі А-95» з посиланням на дані власного дослідження.

Бензин марки А-92 поступив в Україну залізницею з Московського НПЗ компанії «Газпромнєфть». Наприкінці квітня — на початку травня ЗНГК оформила імпорт близько 400 тонн бензину, «Євростандарт» — 115 тонн.

4 травня ЗНГК почала пропонувати А-92 Московського НПЗ в дрібнооптовому сегменті з нафтобази у Василькові (Київська обл.).

Востаннє поставки бензинів з Росії в Україну залізницею здійснювалися в 2016 році. Тоді за підсумком року було поставлено близько 22 тис тонн (трохи більше 1% від балансу ринку).

Того року практично всі поставки здійснювалися з Орського НПЗ компанії «Орськнєфтєоргсінтез», що входить в групу «Сафмар» Михайла Гуцерієва. Найбільшими імпортерами тоді виступали також ЗНГК і «Євростандарт».

Разом з автомобільним бензином «Євростандарт» і ЗНГК з кінця квітня почали імпортувати дизельне пальне виробництва Московського НПЗ «Газпромнєфті». Після 2016 року поставки дизпального з Московського НПЗ в Україні не фіксувалися.

Схожі новини