Передплата 2024 «Добра кухня»

Маестро на карантині. Народний артист України Павло Дворський допомагає лелекам облаштувати гніздо

  • 05.05.2020, 12:37
  • 1 508

Уславлений співак проводить вимушену самоізоляцію у рідному селі Ленківцях

«Я з дружиною у своєму рідному селі Ленківцях. Де народився, де моє коріння, де моя смерекова хата, — сказав Павло Дворський кореспондентові «ВЗ». — Саджаю картоплю, квасольку, та прошу у Бога дощу, щоб усе добре прийнялося. Згадую свої концерти, гастролі…

Згадую також побратимів. Адже ще до 9 березня ми давали концерти в Полтаві. Якби не карантин, гастролювали б Італією, Португалією, Францією.

Згадую ще, як раніше святкували Великдень. Пекли добрі пасочки, а тато робив смачні ковбаси. Ішли до церкви, а потім одягали святковий одяг і усі разом співали. Батько грав на гармоніці, а я на баяні.

Цього ж року з дружиною Світланою до храму не ходили, дотримувались карантину. Але вдома теж стукалися писанками. Сьогодні біля нашого дому крутилися лелеки. Удвох, утрьох штовхалися, щоб устояти на стовпі. То я з сусідом приставили драбину до стовпа і допомогли їм влаштуватися, бо ж то електричний стовп. А вони уже самі почали приносити прутики, гілочки. Будуватимуть гніздо. Певно хочуть висиджувати маленьких пташенят. Оце саме цього року так випало, що вдалося їх застати вдома. Бо ж якби не карантин, то я б якраз був після Великодня на гастролях.

Я пригадую їх іще з дитинства, коли я з сестрами ще малою дитиною бігав полем, де ходили лелеки і намагався їх погладити. У сестрички якраз кізонька народила козенят. Є у нас і поросята, і собаки… А лелеки курличуть, клекочуть. Я їх мову розумію, то вони дякують нам! А ще заспокоюють. Кажуть, що минуться біди, прийде мир на наші землі. І вірус піде. І все добре буде!".

"Я з сусідом приставили драбину до стовпа і допомогли лелекам влаштуватися...", - каже Павло Дворський
"Я з сусідом приставили драбину до стовпа і допомогли лелекам влаштуватися...", - каже Павло Дворський

Катерина Лановенко

Фото Павла Дворського

Чернівецька область, Кременчуцький район

Схожі новини