Передплата 2024 «Добрий господар»

У Зеленського немає антикризового плану, є тільки хаотична метушня, - Олег Синютка

  • 04.05.2020, 16:39
  • 727

Уряд Зеленського під тиском суспільства починає послаблювати карантинні заходи, однак так і не представив чіткого плану подальших дій щодо підтримки економіки та бізнесу, який потерпає від карантинних обмежень.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка в ефірі телеканалу «Прямий».

«Давайте скажемо чесно, що послаблення карантину — це не реагування місцевих органів влади, а це послаблення карантину зробив насправді ресторан „Велюр“. Коли ми всі побачили, що влада діє подвійними стандартами — одним можна, іншим не можна. Реакція суспільства є цілком зрозумілою, і суспільство почало саме реагувати на ті виклики, які є», — сказав депутат.

За словами Олега Синютки, центральна влада не дає жодного плану дій, плану заходів, які б продемонстрували суспільству — як потрібно виходити з карантину. Крім того, одні місцеві органи влади стараються брати на себе повноваження, інші уникають цієі відповідальності.

«Бездумний план виходу з карантину несе величезну небезпеку. Влада сьогодні не демонструє суспільству пропозицій», — наголосив Синютка.

Він зауважив, що спочатку в уряді все забороняли, а потім розписали, як ці заборони, можливо, будуть знімати.

«Лише тоді, коли суспільство демонструє певний натиск, то влада починає тікати. Ситуація з продовольчими ринками — це дуже чітка демонстрація. Коли фермери, підприємці, у яких просто увірвався терпець, вони несуть величезні збитки, вони можуть просто збанкрутувати, і вони почали про це говорити вголос — влада зразу «дала задню», — розповів Олег Синютка. Депутат зазначив, що під тиском бізнесу урядовці вже готові запроваджувати заходи з послаблення карантинних заборон.

«Мені сьогодні видається найважливіше — це спонукати владу до чітких дій», — сказав депутат.

Він наголосив, що «Європейська Солідарність» вимагає, щоб парламент зібрався на позачергове засідання для ухвалення рішень щодо безпеки лікарів.

«Як треба не любити власний народ, як треба не любити людей, щоб уже впродовж декількох тижнів не ставити у порядок денний питання про страхування медиків?» — зазначив Олег Синютка.

За його словами, друге важливе питання, яке необхідно вирішити — це економічне стимулювання. «Не треба бути макроекономістом, щоб зрозуміти, що сьогодні бізнес потребує дуже чіткого сигналу — програми дій, підтримки, протекціонізму, підтримки експорту, боротьби за зовнішні ринки», — додав депутат.

«Сьогодні потрібно зробити все для того, щоб врятувати країну», — підкреслив Олег Синютка.