Передплата 2024 «Добра кухня»

Коли в Україні чекати піку і другої хвилі пандемії коронавірусу: дослідження

  • 04.05.2020, 14:12
  • 1 023

Пік захворювання прогнозують у третій декаді травня

У Світовому центрі даних з геоінформатики та сталого розвитку провели дослідження розвитку коронавірусу в Україні, спрогнозувавши пік і можливу другу хвилю захворювання.

«Перше форсайтне дослідження Світового центру даних „Геоінформатика і сталий розвиток“ від 4 квітня 2020 показало, що для України функція швидкості змінювання кількості випадків Covid-19 набуває свого максимуму на 51−52 день від першого зареєстрованого хворого, а саме на другу половину квітня 2020 року», — йдеться у дослідженні Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку

Читайте також: США офіційно заявили, що коронавірус вийшов із китайської лабораторії

Дослідники зазначають, що після досягнення цього максимуму, внаслідок жорстких карантинних заходів в країні, мав би відбутися «злам» попередньої тенденції і розпочатися зниження швидкості зростання кількості випадків захворювання (функція кількості захворювань на Covid-19 мала змінити характер з експоненціального на лінійний). Загалом, в третій декаді квітня 2020 року так це і відбулося", — йдеться в повідомленні.

У центрі зазначили, що протягом третьої декади травня найімовірнішим може бути пік пандемії. Повільне згасання пандемії коронавірусу може відбуватися протягом найтеплішої пори року в Україні, з кінця травня до кінця серпня 2020 року, в міру поступового набуття населенням колективного імунітету, покращенням роботи системи охорони здоров’я, підвищенням соціальної відповідальності і свідомості населення.

Протягом осінньо-зимового періоду 2020−2021 років не дослідники не виключають появу другої хвилі пандемії.

Схожі новини