Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Епіцентр COVID-19 у Європі: Путін підняв у небо гвинтокрили для контролю за дотриманням карантину

Національна гвардія Росії пустила в небо вертольоти і безпілотники, щоб посилити контроль за дотриманням карантину.

Таке рішення пов'язане з тим, що третього травня в Росії зафіксовано рекорд заражень коронавірусом.

За офіційними даними, число смертей зросло на 58 до 1280. За останні 24 години було зареєстровано 10 633 нових випадків захворювання, у результаті чого загальне число таких випадків досягло 134 687, пише Daily Mail.

Ці останні дані показують, що в Росії зараз реєструється більше нових інфекцій, ніж в будь-якій європейській країні. Влада побоюється, що тепла весняна погода і низка свят можуть змусити людей масово виходити з домівок.

Наголошують, що понад половина нових смертей були зафіксовані в Москві — 34. Москва перетворилася на гарячу точку поширення вірусу в Росії. Раніше мер міста Сергій Собянін повідомляв, що від СOVID-19 в Москві постраждало 2% населення.

Президент Р Ф Володимир Путін заявив, що ситуація залишається «дуже складною», бо ще 200 тисяч осіб перебувають під медичним наглядом з підозрою на коронавірус.

Крім того, представники міністерства оборони визнали, що вірус поширюється в армії, і наразі понад 2900 військовослужбовців, включаючи кадетів і цивільних осіб, є інфікованими.

Схожі новини