Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бенкет посеред чуми: Лукашенко заявив про неможливість скасування параду Перемоги, у Росії обурилися

  • 03.05.2020, 18:57
  • 1 008

Тисячі білорусів хочуть, щоб парад на честь Перемоги у Другій світовій війні в Мінську відбувся в цьому році, незважаючи на епідемію коронавірусу.

Про це заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко, передає Белта.

«Мене дуже хвилює, що люди не схвалять, якщо ми, злякавшись, розбредемося по норах. І взагалі, Білорусь — це живий пам’ятник тієї війни», — сказав він і заявив, що парад не підлягає скасуванню.

Він підкреслив, що особливі заходи безпеки через Covid-19 — необхідні, наприклад, «старих треба поберегти», незважаючи на те, що ветерани самі попросили його організувати парад. Однак, на думку президента, захід не найнебезпечніше з точки зору епідеміологів і вірусологів, а в минулі свята люди самі дотримувалися безпеки без обмежень.

Натомість у Росії заявили, що Білорусь необхідно відмовити від проведення параду на честь Перемоги в умовах епідемії коронавірусу. Про це заявив радіостанції «Говорить Москва» провідний науковий співробітник російського центру епідеміології і мікробіології імені Гамалії Віктор Ларичев.

«Немає тут ніякої доблесті в проведенні параду, це як бенкет під час чуми. Немає доблесті, це дурість», — сказав він.

Спеціаліст вказав, що під час масового заходу буде дуже важко контролювати епідеміологічну ситуацію, частина людей буде в масках, частина — ні, захворюваність неодмінно виросте.

Схожі новини