Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США приголомшені закупівлею медзасобів з Росії

  • 03.05.2020, 17:14
  • 997

США заплатили за "гуманітарну допомогу" РФ, яка прибула в Нью-Йорк в середу.

Про це йдеться в матеріалі американської медіакомпанії CNN.

Російський літак з медичним обладнанням приземлився у Нью-Йорку в середу, після того, як президент Дональд Трамп переговорив по телефону з президентом Р Ф Володимиром Путіним.

За словами представника Держдепартаменту Моргана Ортагуса, США закупили медичні матеріали, які включали вентилятори і засоби індивідуального захисту.

«Обидві країни надавали гуманітарну допомогу один одному за часів кризи в минулому і, безсумнівно, будуть робити це знову в майбутньому», — сказала вона.

Чиновниця додала, що Росія продала США медичні товари за ціною нижче ринкової вартості.

У той же час, наголошується, що колишні чиновники Держдепартаменту були «спантеличені» і «приголомшені» покупкою Сполученими Штатами медикаментів з Росії в умовах пандемії коронавируса.

Читайте також: Примусова паспортизація на Донбасі: навіщо Путіну нові громадяни

Крім того, на думку експертів, цей крок є пропагандистською перемогою Кремля.

Даніель Фрід, колишній дипломат, що спеціалізується на політиці щодо Росії та санкцій, заявив CNN, що «це показує складність роботи в гуманітарній сфері з Росією, в той час, коли ми одночасно стикаємося з їх агресією».

Разом з тим, Трамп, під час брифінгу в Білому домі в четвер, не згадав, що США платить за, так звану, гуманітарну допомогу. Замість цього він назвав доставку «дуже хорошою пропозицією» і сказав, що США відкриті для допомоги в майбутньому.

«Це був дуже хороший жест від імені президента Путіна, і я міг би сказати «ні, дякую «…але сказав: «спасибі, я візьму це», — сказав Трамп.

CNN нагадує, що Росія знаходиться під численним санкціям з боку США, в тому числі за агресію в Україні і спроби втрутитися у вибори в США 2016 року.

Схожі новини