Передплата 2024 «Добра кухня»

Ексдипломат Чекалкін назвав головні провали президента Зеленського

  • 03.05.2020, 10:14
  • 1 808

Колишній дипломат Дмитро Чекалкін вважає, що раніше президент України Володимир Зеленський був абсолютно відірваний від реальності, але вже нарешті зрозумів, "в яку халепу він вліз".

В інтерв'ю OBOZREVATEL Чекалкін оцінив перший рік президентства Зеленського.

«Часто проводжу паралелі зі своїм досвідом, так як я 17 років так чи інакше був задіяний в політиці в якості дипломата, перекладача, президента телерадіокомпанії, а потім перейшов в область шоу-бізнесу. Тому розумію, наскільки це різні сфери, які потребують абсолютно різних рівнів експертизи та досвідченості. Мені було зовсім не зрозуміло, як Зеленський міг так необачно взяти на себе відповідальність у такий скрутний для країни час», — зазначив він.

За словами ексдипломата, в Україні «хвороби» накопичувалися десятиліттями, а Зеленський думав, що «з ноги» вирішить всі ті болючі питання, які збиралися роками і століттями.

«Панщина, радянський тоталітаризм, час дикого накопичення капіталу — все це у нас так нашарувалося… У нас хворі люди, хвора країна, і цих хвороб — просто величезна кількість, а людина береться за вирішення долі держави», — підкреслив Чекалкін.

Читайте також: «Це тяжкий епізод нашої нової історії», — Зеленський про трагедію в Одесі

Він додав, що 40-мільйонна країна протистоїть підступному ворогу в особі Росії, головним завданням якого є знищити її.

«Якщо Україна припиняє своє існування, ніхто ж не запитає у Путіна за окупований Донбас або анексований Крим. Зрозуміло, що сьогодні перед нами жорстокий, підступний ворог людства взагалі. І брати на себе непрофесіоналові відповідальність в такий час — це все одно, що смертельно хвору людину привозять в лікарню, і оперувати її береться не досвідчений хірург, а якийсь сантехнік, який добре розповідає анекдоти», — заявив екс-дипломат.

На його думку, політична діяльність вимагає зовсім іншої експертизи.

«Це ж не картинку в шоу-бізнесі створити, знайти авторів і акторів. Тут стоїть значно складніше завдання: і визначення пріоритетів, і підбір відповідних кадрів, і пошук ефективних рішень. У нього ж не було абсолютно ніякого досвіду в цих сферах. Тому ніяких очікувань від обрання Зеленського у мене не було. Нема зачарованості — немає і розчарування, як то кажуть», — завершив Чекалкін.

Схожі новини