Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Примусова паспортизація на Донбасі: навіщо Путіну нові громадяни

  • 02.05.2020, 20:15
  • 960

У минулому, 2019-му році, громадянство РФ отримали 136 тис. жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, у 2020-му їхнє число може перевищити 300 тис

На думку командувача Об'єднаними силами Володимира Кравченка, політика Кремля щодо спрощення отримання російського громадянства жителям ОРДЛО є одним з найбільш дестабілізаційних чинників як у районі проведення ООС, так і в Україні в цілому, пише Укрінформ.

За інформацією міграційних служб, російське громадянство у 2019-му році отримали 136 тис. жителів так званих республік ЛДНР, підконтрольних РФ.

Читайте також: У Росії повідомили, скільки українців окупованого Донбасу отримали паспорти РФ

«За умови збереження активності жителів цих квазідержавних утворень і розширення можливостей російських міграційних служб у 2020 році зазначений показник може перевищити позначку в 300 тис.», — підкреслив Кравченко.

Водночас він зазначив, що соціально-економічні показники ОРДЛО говорять про наявність на цих територіях системних проблем: підприємства закриваються, виробничі потужності простоюють, прибуток відсутній, зарплата та податки не сплачуються, борги ростуть.

На думку Кравченка, це свідчить про те, що окупаційні адміністрації не здатні самостійно, без фінансової підтримки та ринків збуту РФ, розв'язувати економічні проблеми.

Схожі новини