Передплата 2024 «Добрий господар»

Європейське космічне агентство зацікавилося розробкою маленького генія з України

  • 02.05.2020, 16:35
  • 1 369

Семикласник із Києва Артем Шелестов удосконалив скрипт для Європейського космічного агентства, тепер ним зможуть користуватись науковці з усього світу

Про це повідомляє Українська правда.

«Модифікований скрипт дозволить із супутників точніше відрізнити здорову рослинність від хворої. За свою роботу Артем Шелестов посів перше місце серед 341 учасника на Всеукраїнському конкурсі „Еко-погляд“ Малої академії наук України, що проводився у дистанційному форматі. Школяр дослідив кореляцію між зеленими насадженнями і якістю атмосферного повітря міста Києва».

Всеукраїнський конкурс «Еко-погляд» започатковано у 2019 році. Його мета — популяризація знань з екології, географії, дистанційного зондування Землі та суміжних галузей науки, підтримка обдарованих дітей і учнівської молоді, залучення їх до науково-дослідної діяльності.

Читайте також: Українські науковці винайшли жуйку, яка допомагає боротися з хворобою ясен

У рамках «Еко-погляду» всі учасники пройшли онлайн-курс на платформі Canvas. Під час навчання учні аналізували супутникові знімки сервісу EO Browser та отримали базові знання з екології. Окрім того, працівники лабораторії протягом року надавали консультації усім учасникам конкурсу.

Скриптами називають спеціальні програмні коди, які розширюють можливості порталів або інших цифрових ресурсів.