Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рай для патогенів: вчені пояснили, чому не варто носити одноразові рукавички

  • 02.05.2020, 11:55
  • 1 107

У зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19 люди, бажаючи захистити себе від контакту із забрудненими поверхнями, почали одягати в магазинах одноразові рукавички, але виявилася, що це малоефективно і навіть небезпечно

Про це заявили німецькі експерти, написало видання MedikForum.ru. У магазинах такі засоби захисту почали використовувати як покупці, так і касири, співробітники, які займаються розпакуванням, прибиранням.

Водночас ряд медиків порадив не робити цього. Наприклад, про це розповів німецький лікар загальної практики, доктор медицини Марк Ханефельд. За його словами, рукавички, які люди використовують в магазинах, — пористі, тобто перфоровані і проникні, а при застосуванні їх якість тільки погіршується. Це означає, що на руках все одно осідають патогени.

«Бактерії із задоволенням розмножуються під шаром рукавичок в теплому вологому середовищі. Якщо не дезінфікувати руки, на них під час носіння рукавичок утворюється справжня клоака», — підкреслив експерт.

Читайте також: Як носити маски та рукавички під час пандемії Covid-19

Так, за його словами, носіння рукавичок в магазинах сприяє розмноженню небезпечних мікроорганізмів, які виживають на їх матеріалі набагато краще, ніж на шкірі рук, які періодично миють. Він підкреслив, що доторкаючись в рукавичках до різних предметів, люди переносять ще більше патогенів, ніж якби робили це обробленими антисептиком або вимитими руками.

Таку думку поділяє і професор Янне Верешільд з правління Німецького товариства інфекційних захворювань (DGI).

«Одноразові рукавички з латексу або нітрильного каучуку погано захищають власника від зараження коронавірусом SARS-CoV2. Така рукавичка не на 100% герметична, а також поглинає все, до чого ви торкаєтеся. Це навряд чи дає перевагу у плані захисту», — заявив він.

Схожі новини