Передплата 2024 «Добра кухня»

Побороли епідемію: у Китаї зафіксували лише один випадок коронавірусу за добу

  • 02.05.2020, 09:35
  • 665

У суботу, 2 травня, материковий Китай повідомив про лише одного нового інфікованого COVID-19 пацієнта. Такий низький показник в країні фіксують вперше від початку пандемії

Хворий нещодавно прибув з-за кордону, повідомляє CNBC із посиланням на Національну комісію з охорони здоров'я Китаю.

Нових смертей від ускладнень COVID-19 не фіксують вже 17 днів поспіль. Водночас, у понеділок Пекін додав до статистики ще один летальний випадок, не уточнивши, де та коли помер пацієнт. Нагадаємо, що в Китаї кілька днів тому також зафіксували рекордно низький добовий приріст — тоді коронавірусом заразилися всього троє людей.

У Китаї діти повертаються до шкіл та університетів після трьох місяців карантину. 24 квітня в Ухані, де зародився новий коронавірус, вилікували останнього важкохворого пацієнта.

Окремо в КНР прозвітували про ще 20 безсимптомних випадків. Нагадаємо, що китайський уряд неодноразово переглядав свою методологію підрахунків випадків зараження коронавірусом, протягом декількох тижнів виключаючи людей, у яких попри підтверджений COVID-19 немає симптомів захворювання. Лише з 1 квітня Китай почав додавати їх до загальної суми.

Читайте також: Китай відмовляється співпрацювати з ВООЗ у розслідуванні щодо походження COVID-19

Також влада китайського міста Ухань, звідки розпочався спалах нової коронавірусної інфекції, перерахувала кількість померлих пацієнтів, збільшивши її приблизно на 50 відсотків. Згідно з новими даними, кількість жертв коронавірусу зросла на 1 290.

Загалом від початку спалаху в країні на COVID-19 захворіли 82 875 людей. Із них 4 633 пацієнти померли, тоді як понад 77 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів.

Нагадаємо, що минулого тижня в найбільшому місті китайської провінції Хейлунцзян, що межує з Росією, Харбіні заборонили в'їзд іногородніх жителів через можливий новий спалах COVID-19 в країні. Влада Харбіну 21 квітня повідомила про сім нових випадків захворювання, троє носіїв прибули з РФ. У близько двох тисяч осіб підозрювали коронавірусну інфекцію, вони перебували під медичним наглядом.

Як повідомлялося, китайський Ухань повернувся до звичного життя з грандіозним світловим шоу.

Схожі новини