Передплата 2024 «Добрий господар»

Часткова амнезія: син глави податкової не пам'ятає, звідки у нього квартира за 215 тис доларів

  • 01.05.2020, 19:35
  • 1 536

Син нового очільника Державної податкової служби Олексія Любченка володіє дорогою квартирою на Печерську у Києві та автомобілем Porsche Macan 2019 року випуску, походження яких складно пояснити

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.інфо».

Як дізналися журналісти, з 2013 року Андрій Любченко володіє квартирою на понад 100 квадратів, а також паркомісцем в одній з новобудов у центрі столиці. На той момент сину нового очільника ДПС було 18 років. Розслідувачі зазначають, що така нерухомість нині коштує щонайменше 215 тисяч доларів.

Водночас у коментарі журналістам Любченко-молодший не зміг пояснити, звідки в нього дорога нерухомість.

«Я не пам’ятаю, хто там, що і коли купував. І зараз не можу дати інформацію з цього приводу», — сказав він.

На припущення, що допомогли батьки, Андрій Любченко відповів: «Напевно».

Походження Porsche Macan (ціна на таку марку стартує від 72 тисяч доларів) син глави податкової пам’ятає добре — каже, що заробив самотужки.

«Ну, я взагалі-то працюю, у мене ФОП третьої групи, я займаюсь маркетингом в соціальних мережах: Facebook, Instagram-реклама, Google і так далі. Тому нічого дуже дивного тут немає і, як на мене, це авто не надто вже дорого коштувало», — сказав він.

Також автори розслідування нагадали, що Андрія Любченка у 2018 році затримали патрульні за керування в нетверезому стані, й сам він визнав провину, але справу у підсумку закрили за строком давності.

Сам очільник податкової Олексій Любченко не відповів на запити журналістів щодо статків свого сина.

Нагадаємо, Любченка-старшого призначили головою ДПС поза конкурсом, в уряді обіцяють, що він працюватиме лише на час карантину.

Читайте також:

Зазначимо, що призначення голови податкової без конкурсу стало можливим після ухвалення парламентом закону про зміни до держбджету-2020, у якому зокрема прописали новий порядок призначення держслужбовців на період карантину.

Нові правила дозволяють під час карантину не проводити повноцінні конкурси, а призначити посадовця шляхом укладення контракту. Такий посадовець працюватиме «на період дії карантину та до дня визначення суб’єктом призначення або керівником державної служби в державному органі переможця конкурсу». Якщо простими словами — поки вже шляхом повноцінного конкурсного відбору (після карантину) не оберуть нового постійного керівника. Конкурс такий може тривати невідомо скільки.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження через скасування добору на посаду глави податкової.

Схожі новини