Передплата 2024 ВЗ

Фальшива допомога: Тимошенко дивно виправдався за скандал із китайським вантажем

  • 01.05.2020, 15:35
  • 1 007

В Офісі президента Володимира Зеленського заявили, що більшість вантажу з Китаю до Україну на борту "Мрії" була комерційною

В інтерв'ю LIGA.net заступник глави О П Кирило Тимошенко уточнив, що «його просто так назвали — 100 тонн гуманітарного вантажу».

«Я думаю, що у них там більше комерційного вантажу. Ми це так назвали: «100 тонн гуманітарного вантажу»… Історія з «Мрією» проста. Антонов отримав замовлення на політ у Китай. Такі самі замовлення він отримував від Польщі і Франції. Сплатив літак повністю «Епіцентр», — розповів він.

Читайте також: «Епіцентр» попався на масштабних спекуляціях із масками

Тимошенко уточнив, що частина вантажу «Епіцентру» пішла в продаж, а частину відправили роздавати по регіонах.

«Нам повідомили, що везуть і гуманітарку, і комерцію. Ми вважали за необхідне зустріти „Мрію“, тому що вона давно не літала, це гордість нашого авіабудування, і вона не везла щось секретне», — сказав представник Офісу президента.

Він додав, що Офіс президента не фінансував вантаж.

Нагадаємо, раніше спливли документи про гуманітарні рейси з Китаю в Україну, частина товарів в яких опинилися комерційного призначення, що є порушенням, адже комерційні перевезення не можна здійснюватися по дипломатичних каналах. Йдеться про три рейси із 6 по 8 квітня.

Схожі новини