Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ханамі по-львівськи: на Сихові розквітли десятки сакур

  • 01.05.2020, 14:15
  • 1 541

Зараз в парку імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, що розташований у Сихівському районі поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці, цвітуть сакури, милуючи око львів'ян

Як повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, зараз парк знаходиться на обслуговуванні ЛКП «Зелений Львів». Заступник голови Сихівської районної адміністрації Володимир Івасюк розповів, що перші сакури у цьому парку були висаджені ще у 2011 році, аби бути окрасою Львова.

«Перші сакури у цьому парку були висаджені у 2011 році. Також як подарунок від посла Японії було отримано 20 сакур, які ми досадили. На жаль, минулого року сакури були пошкоджені, тому було додатково закуплено 25 саджанців, і висаджено у цьому парку», — розповів Володимир Івасюк, заступник голови.

Читайте також: Великоднє диво: у Львові розквітли сакури

Довідково. Парк імені Папи Римського Івана Павла І І урочисто відкрили 28 вересня 2007 року. У вересні 2010 року було завершено благоустрій території — встановлено світильники, лавки, смітники. До 2011 року назва була лісопарк «Зубра», але 30 червня депутати Львівської міської ради перейменували у Парк імені Папи Римського Івана Павла II з метою вшанування пам'яті блаженного Івана Павла І І. Інша назва «Зубрівський ліс» (багато людей помилково називають його Сихівським, хоча насправді «Сихівський ліс» є з іншого боку колишнього села Сихів, позаду заводу «Іскра»), походить від села Зубри та річки під цією ж назвою, які розташовані відразу за Сихівським масивом.

Схожі новини