Передплата 2024 «Добра кухня»

Сьогодні святкує ювілей народний артист Василь Зінкевич

  • 01.05.2020, 14:35
  • 2 512

1 травня відомому співаку виповнилось 75 років

Про це повідомляє ГЛАВКОМ.

Народився Василь Зінкевич та Поділлі, його батько гарно співав та був регентом церковного хору. Довгий час працював на Буковині. Маючи лірико-драматичний тенор, був солістом вокально-інструментальних ансамблів «Світязь» та «Смерічка». Чимало пісень у його виконанні увійшли до золотого фонду української музики XX століття.

Василь Зінкевич співпрацював майже з усіма відомими композиторами України. Найбільшу популярність йому принесло виконання пісень Володимира Івасюка («Червона рута», «Я піду в далекі гори»), Ігоря Поклада («Скрипка грає», «Тече вода»), Олександра Злотника («Гай, зелений гай», «На березі життя»).

Читайте також: Найстаріше подружжя у світі відзначило 80-річний ювілей спільного життя

«Ми є сила, хоча б тому, що маємо таку пісню, де три хвилини не просто забави, а нашої суті. Українська пісня справді обіймає своїми крилами світ. Доводилось бувати в багатьох країнах. І без перекладу, не розуміючи ані слова, публіка встає. Я кажу: ви ж не розумієте, про що я співав. А вони відповідають: в українських піснях є щось таке, що лікує. Ми не можемо без пісні, вона душа наша. Взагалі, треба частіше заглядати в дзеркало своєї душі, щоб впізнавати себе. Непростий тепер час, але ми ніколи не втратимо своєї неповторності. Бо ми — українці», — переконаний Василь Зінкевич.

Вітаємо ювіляра!

Схожі новини