Передплата 2024 «Добрий господар»

"Уряд Зеленського втрачає контроль над ситуацією в країні", - нардеп

  • 01.05.2020, 13:12
  • 987

Подвійні стандарти влади руйнують її авторитет серед громадян

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко.

«Уряд втрачає рештки контролю над тим, що відбувається в країні. Це не „лякалка“ — це те, до чого треба бути готовим. Це означає, що зараз дуже велика увага має бути прикута до громад. Тому що зараз в місцях, де живуть люди, дуже багато чого залежатиме від того, як місцева влада впорається чи не впорається з таким стихійним виходом з карантину», — переконаний Павленко.

«Після „Велюра“, після того, що люди наочно побачили, що одним карантин, а інші можуть собі „штаби“ в ресторанах створювати, і в містах, і в селах дуже багато буде такого: раз ви так з нами — то і ми так з вами. Як наслідок, це породить ще більше проблем», — застерігає Павленко.

Читайте також: «Влада не здатна впоратися з хаосом і зажерливим Коломойським», — нардепка

«Зараз велику увага треба звернути на місцеве самоврядування, на те, чи воно буде спроможне впоратися з цим викликом. І якраз уряд мав би зараз простежити за цим. Проводити не якісь «лубочні» сеанси зв’язку з мерами, а справді подивитися на ті параметри, до яких місцеві громади мають бути готові. Чи забезпечені вони ресурсами для цього, чи зможуть вони ті ринки відкрити, незважаючи на 1−2 травня. Чи транспортна мережа це здатна витримати. От на це зараз має йти енергія і час цих «штабів» і всього, що там створили. Чи це буде? Я думаю, що найближчими тижнями ми бачитимемо «розгул стихії», — прогнозує Ростислав Павленко.

Схожі новини