Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Партнер Коломойського запропонував президенту розпустити Верховну Раду

  • 01.05.2020, 11:35
  • 1 032

Нардеп, що входить в орбіту олігарха Ігоря Коломойського - Ігор Палиця закликав президента Володимира Зеленського розпустити Верховну Раду

Про це він заявив в ефірі ток-шоу «Право на владу», передають #Букви.

«Прийшов час президенту (Володимиру Зеленському, — ред.) розпустити цю Верховну Раду. Монобільшість — це біда для українського народу. Кого виберуть наступного разу, буде вирішувати народ», — підкреслив депутат.

Він запропонував провести нові вибори в Раду разом з місцевими, які заплановані на осінь.

«Ця Верховна Рада повинна піти. Ваша монобільшість — це біда, це цвіль, яка опанувала Україну», — заявив Палиця.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що монобільшість голосує за вказівками президента.

Читайте також: Допоміг би, та з грошима скрутно. Коломойський відповів на заклик Зеленського посприяти боротьбі з епідемією — ЗМІ

«Ви прекрасно знаєте, що монобільшості дає прямі вказівки президент України. І не монобільшість приймає рішення, вони інтелектуально не здатні будь-які рішення приймати. Мисляча частина фракції в меншості, а ті, хто в більшості, голосують, не думаючи», — підкреслила нардеп.

24 березня Кабмін вніс у Раду законопроєкт про внесення змін до банківського законодавства, які заборонять повернення націоналізованих банків їх ексвласникам.

Як відомо, зараз Національний банк України очікує затвердження Міжнародним валютним фондом нової трирічної програми для нашої країни. Ряд умов для неї вже були виконані Україною. Наразі Фонд очікує виконання ще кількох умов, зокрема, прийняття закону про ринок землі і закону, який заборонить повернення збанкрутілих банків на ринок. Це стосується, зокрема, націоналізованого «ПриватБанку».

Проте 25 березня нардепи, котрі входять в орбіту Коломойського — Ігор Палиця, Олександр Дубінський, Ольга Смаглюк, Олег Дунда — подали альтернативні законопроєкти.

Схожі новини