Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Помста за коронавірус: Трамп пригрозив Китаю новими митами

  • 01.05.2020, 10:55
  • 591

Президент США Дональд Трамп заявив 30 квітня, що торговельна угода з Китаєм тепер має другорядне значення для пандемії коронавірусу. В інтерв'ю виданню Reuters він пригрозив новими митами Пекіну у зв'язку зі спалахом хвороби

Про це повідомляє Gazeta.ua.

На думку видання, загострена риторика Трампа щодо Китаю відображає його зростаюче розчарування Пекіном у зв'язку з пандемією, яка забрала десятки тисяч життів тільки в Сполучених Штатах, викликала економічний спад і поставила під загрозу його шанси на переобрання в листопаді.

Читайте також: Трамп дізнався, що трапилося з лідером КНДР

«Ми підписали торгову угоду, в якій вони повинні були купувати, і вони купували б дуже багато, насправді. Але тепер це стає вторинним стосовно того, що сталося з вірусом», — сказав Трамп журналістам.

На питання, чи буде він розглядати питання про те, щоб Сполучені Штати припинили виплату своїх боргових зобов'язань в якості способу покарати Пекін, Трамп відповів: «Ну, я можу зробити це по-іншому. Я можу зробити те ж саме, але навіть за більші гроші, просто встановивши мита».

Bloomberg із посиланням на секретний звіт Білого дому повідомив, що публічна звітність Китаю є неповною і, ймовірно, підробленою. У звіті також зазначається, що Китай приховав масштаби спалаху коронавірусу типу Covid-19.

Схожі новини