Передплата 2024 ВЗ

Фонд Порошенка закупив другу партію захисних костюмів для медиків

  • 01.05.2020, 09:28
  • 869

Друга партія – 42,5 тисячі захисних костюмів для медичних працівників – прибула з Сеула до Києва. Костюми, куплені Фондом Порошенка та компанією РОШЕН, безкоштовно передаються у лікарні по всій Україні

Відтак з Піденної Кореї вже доставлено 85 тисяч костюмів. Загалом у Порошенка закупили 130 тисяч захисних костюмів. 30 тисяч медичних комбінезонів виробництва Китаю вже надійшли в лікарні, які працюють зокрема в осередках спалаху коронавірусу. З 1 травня роз’їдеться по всій Україні і южнокорейський вантаж.

«Лікарі потребують нашого захисту. Ми це робимо, на жаль, поки без будь-якої допомоги держави. Але ми не „тягнемо ковдру“ на себе. Ми готові взаємодіяти з усіма зацікавленими особами: державою, урядом, громадськими організаціями, політичними організаціями, меценатами для того, щоб зупинити розповсюдження цієї пандемії і захистити лікарів», — наголосив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко.

«Європейська Солідарність» також вимагає від парламенту ухвалити закони 3376 про страхування медпрацівників та 3380 про запровадження масового тестування — передусім для всіх співробітників медзакладів та пацієнтів.

«Ми сьогодні отримали підписні листи і збираємо підписи за позачергову сесію, де мають бути розглянуті декілька надзвичайно важливих питань. Перше — це негайне запровадження державного страхування лікарів, медичних працівників на випадок захворювання. Хочу наголосити, що з моменту реєстрації законопроекту 3376 захворіло більше 700 лікарів», — зазначив Порошенко.

Читайте також: Фонд Порошенка передав лікарні у Києві апарати штучної вентиляції легень

«Ми наполягаємо, що необхідно законодавчо забезпечити належну кількість тестувань. Де обіцяні Україні мільйони тестів, які вже мають бути? За майже два місяці епідемії відтестовано лише 100 тисяч. У той же час, як в більшісті країн — це норма тестування за день. Кожен хворий, який поступає в українські лікарні, має бути відтестований. Кожен пацієнт, який приходить до лікаря, має бути відтестований. Без масового тестування немає жодного сенсу руйнувати економіку через карантин. Тестування дозволяє локалізувати вибухи інфекції і в такий спосіб не зашкодити економіці», — переконаний Петро Порошенко.

Він повідомив, що станом на вечір четверга підписи для проведення позачергової сесії дали всі фракції та депутатські групи, окрім «Слуги народу». «Я сподіваюся, що серед депутатів монобільшості все ж знайдуться люди, які усвідомлюють свою відповідальність. І на понеділок-вівторок ми зможемо провести позачергову сесію та ухвалити закони, яких чекають медики та пацієнти. Бо без захисту лікарів і масового тестування на коронавірус карантин — це самогубство для економіки», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини