Передплата 2024 «Добрий господар»

Зустріч очільників МЗС нормандської четвірки тривала півтори години: що обговорили

  • 30.04.2020, 19:33
  • 781

Кулеба: ми в основному обговорювали безпекові питання, і це ще раз демонструє, що будь-яка політична дискусія, і у нормандському форматі, базується на принципі «спершу безпека»

Під час сьогоднішніх переговорів міністрів закордонних справ країн нормандського формату — України, Росії, Німеччини та Франції — обговорили в першу чергу безпекові питання врегулювання ситуації на сході України. Про це заявив на брифінгу у четвер міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Наша позиція залишається незмінною, її цілком підтримують партнери з Німеччини та Франції, про те що у нас ТКГ, в якій присутні Росія — як держава-агресор, Україна — як держава, що захищається від агресії та ОБСЄ — як посередник, а також запрошені учасники, залишається ключовим механізмом для взаємоприйнятних рішень які мають вести нас до припинення війни і деокупації нашої території. Я наголосив під час розмови, що ми готові до діалогу з будь-яких найчутливіших питань, але не перетинатимемо наші червоні лінії», — сказав Кулеба.

За словами очільника українського зовнішньополітичного відомства, певна частина розмови була присвячена «спробам російського колеги завести інтерпретацію реальності в прямий діалог між Києвом та так званим Донецьком та Луганськом».

Схожі новини