Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Німеччині голі лікарі протестують через відсутність засобів захисту від Covid-19

  • 30.04.2020, 15:33
  • 1 016

Медики називають свій протест Blanke Bedenken, що можна перевести як «Голі побоювання»

У Німеччині лікарі знялися в оголеному вигляді на своїх робочих місцях, щоб показати, наскільки вони вразливі під час пандемії коронавірусу без належного захисного спорядження. Про це повідомляє NBC News.

Зазначається, що медики називають свій протест Blanke Bedenken, що можна перевести як «Голі побоювання». «Вони заявляють, що брак захисного одягу та обладнання ставить під загрозу їхні життя», — йдеться у повідомленні.

«Ми лікарі загальної практики. Щоб безпечно допомогти вам, нам потрібні захисні засоби. Якщо нам не вистачає того небагато чого, що у нас є, ми виглядаємо ось так», — говорить один з твітів з фото оголеного доктора в офіційному Twitter групи.

Читайте також:У Києві протестують медики: приймають хворих на коронавірус, але доплати за це не отримують

Група медиків продовжує публікувати фото оголених лікарів і привертає до себе все більше уваги в інтернеті.

На веб-сайті говориться, що протест був започаткований Аленом Коломбі, сімейним лікарем в Померолі, Франція, який оголився, щоб привернути увагу до недостатнього захисту для лікарів.

На одній з фотографій доктор тримає табличку з написом німецькою мовою: «Я навчилася зашивати рани. Чому я тепер повинна знати, як шити маски?»

Як і в багатьох інших країнах, німецькі працівники охорони здоров'я також зіткнулися з нестачею додаткових засобів індивідуального захисту. На сьогоднішній день в Німеччині 161,5 тис. тих, що заразилися коронавірусом і більше 6 тис. смертей, викликаних Covid-19.

Схожі новини