Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Вимагаємо запровадити масове тестування на коронавірус, в першу чергу для персоналу і пацієнтів медичних закладів", - Порошенко

  • 30.04.2020, 14:45
  • 668

Україна серед інших країн Європи має найнижчий рівень тестування на коронавірус у розрахунку на мільйон населення. Кількість тестувань треба негайно збільшити, вони мають бути безкоштовні і проводитися як мінімум для всіх груп ризику. Перш за все для медиків, які складають п’яту частину серед всіх підтверджених захворілих на коронавірус

Про це під час погоджувальної ради заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко. Він закликав ухвалити законопроект 3380 і запроввдити тестування груп ризику, передусім медичних працівників.

«Лікарі зараз залишаються незахищені. Важка ситуація із засобами захисту. По засобам захисту залишаються на 4−5 днів.

Вчора прибув літак, де мій фонд закупив 42,5 тис. захисних костюмів найвищої якості. Сьогодні о 20.30 прибуває ще один літак з 42,5 тис. костюмів. На цьому тижні ще буде третій літак. Ми маємо зробити так, щоб кожен лікар був впевнений і захищений", — повідомив Порошенко.

«Необхідно вирішувати питання тестування. У нас на сьогодні найменша серед країни в Європі кількість тестувань на мільйон населення. Де обіцяні мільйони тестів? Де обіцяний механізм і алгоритм, що кожен без будь-якої перешкоди може бути тестований? Я вимагаю, щоб вже з травня місяця кожен, хто надходить в лікарню, обов’язково і безкоштовно був протестований. Ми зараз готові закупити ці тести, в Китаї вони коштують від 5 до 12 доларів. Почався випуск вітчизняних тестів, є лабораторії», — наголошує Порошенко.

«Ми просимо законопроект 3380, який унормовує і забезпечує належне тестування, щоб ми також зібрали підписи і розглянули його сьогодні», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини