Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд у справі Гандзюк заарештував рахунки Киви

  • 30.04.2020, 14:57
  • 691

На рахунки народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви накладено арешт у справі загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Йдеться про озвучені нардепом на адресу Гандзюк звинувачення у корупції. Про це повідомляється на сторінці юридичної компанії «Міллер» у Facebook.

Зазначається, що ще в червні 2019 року Солом'янський райсуд Києва задовольнив позову батька Катерини, Віктора Гандзюка, до Іллі Киви і ТОВ «Голдберрі», у якому йшлося про захист честі, гідності та ділової репутації, а також зобов'язав дати спростування недостовірної інформації.

Зокрема, судом було постановлено:

визнати недостовірною інформацію, поширену 2 жовтня 2018 року Кивою в ефірі каналу «Еспресо» такого змісту: «Я знаю, що Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету»;

Читайте також: «Це злиття провадження», — Рябошапка розповів, навіщо Венедіктовій швидке завершення справи Гандзюк

зобов'язати Киву спростувати недостовірну інформацію шляхом повідомлення в ефірі каналу «Еспрессо»;

стягнути з Киви на користь Віктора Гандзюка судовий збір у розмірі 1409,60 грн.

22 квітня на виконання рішення Солом'янського райсуду державний виконавець Дніпровського райвідділу ДВС Києва схвалила постанову про арешт коштів Іллі Киви для сплати судового збору.

«У разі невиконання іншій частині рішення суду до Ківі будуть застосовані заходи, передбачені статтею 63 закону „Про виконавче провадження“ у вигляді штрафу, а потім і відкриття кримінального провадження», — йдеться в поясненні від юридичної компанії.

Там підкреслили, що якщо Кива не виконає рішення суду в повній мірі, про вчинення ним кримінального правопорушення повідомлять до органу досудового розслідування.

Схожі новини