Передплата 2024 «Добрий господар»

"Слуга народу" Холодов каже, що на Кіпрі перехворів коронавірусом. Повертається в Київ

  • 30.04.2020, 15:13
  • 658

Нардеп фракції "Слуга народу" Андрій Холодов каже, що на Кіпрі переніс захворювання коронавірусом.

Про це повідомив Холодов у Facebook.

Після появи новин, що він вилетів з України після попередження про закриття кордонів і пропустив з тих пір 5 засідань Верховної Ради, Холодов вирішив надати пояснення.

Нардеп стверджує, що президент і глава фракції СН, а також багато колег були в курсі ситуації.

За словами Холодва, з Києва на Кіпр він вилетів 15 березня тому, що на наступний день його маленького сина мали там оперувати. Нардеп зазначає, що планував повернутися відразу після операції — 17 березня і мав на руках квиток на рейс Ларнака-Київ.

«У Раді я сиджу практично поруч з депутатами Русланом Горбенком і Володимиром Ватрасом, які одними з перших отримали позитивні тести на коронавірус.

Рейс до Києва на 17 березня було скасовано авіакомпанією.

Читайте також: «Слуга народу» Холодов вилетів на Кіпр перед закриттям кордону і пропустив 5 засідань Ради

Мій стан різко погіршився, і я почав підозрювати, що заразився коронавірусів. У мене були всі симптоми COVID-19, про які попереджають медики: висока температура, лихоманка, кашель, задишка. Тричі, починаючи з 19 березня, до мене додому викликали лікарів.

Тест на Кіпрі мені зробити тоді не могли — людей з симптомами коронавірусу не пускали навіть у будівлі лікарень.

Лікарі зобов'язали мене самоізолюватись і в письмовій формі заборонили поїздки.

На 20 березня було заплановано евакуаційний рейс до Києва. Я вирішив не пробувати вилетіти 20 березня, щоб не порушувати заборону лікарів на переміщення і не наражати на небезпеку зараження сотні громадян України в літаку. І я вважаю, що це було правильним рішенням".

Таким чином Холодов говорить, що опинився заблокованим за межами України, без фізичної можливості повернутися до Києва, і з вельми обгрунтованими підозрами на COVID-19. Нардеп зазначає, що переніс хворобу досить важко, перебуваючи весь цей час з сім'єю в самоізоляції. При цьому Холодов не вказує, чи було його інфікування підтверджено лабораторними аналізами.

«12 днів я приймав антибіотики. Тільки після того, як мені стало легше, я почав шукати способи повернутися до Києва. Сьогодні — 30 квітня — буде перший за довгий час рейс Ларнака-Київ, яким я зможу прилетіти».

Схожі новини