Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Символ Євромайдану - каструля? Новий скандал в онлайн-школі Зеленського

Вчителька історії з Всеукраїнської онлайн-школи, ініційованої Президентом Володимиром Зеленським, осоромилася, заявивши, що каструля є символом протестів Майдану.

Це сталося під час уроку на тему «Революція Гідності» в 5-му класі. Про це пишуть #Букви.

Так під час уроку педагог розповіла учням про те, як взимку 2013−2014 прихильники президента Віктора Януковича у Верховній Раді приймали диктаторські закони, спрямовані на «зачистку» Євромайдану, а також реакцію протестувальників на такі дії влади.

«Ви знаєте, можна було на що завгодно сподіватися, але такого…», — сказала вчителька і показала слайд зі світлинами учасників протесту на Майдані, на головах яких були каструлі.

Опісля вчителька дістала рондель та вдягла його на свою голову, наголосивши, що кухонне начиння — символ протестів Майдану.

«Хто б міг подумати, що звичайне кухонне начиння стане символом опору і непокори. Навряд чи кастрюля могла захистити від гумової кулі або кийка. Але народ показав твердість духу і непохитність у своєму рішенні йти до кінця», — додала вона.

Висловлювання вчительки обурило користувачів мережі. Чимало коментаторів на Facebook звинуватили педагога у використанні під час уроку «агіток росіян» та спотворенні дійсності.

Схожі новини