Передплата 2024 ВЗ

Дев’ятий Шульц Фест відбудеться. Але не влітку…

Міжнародний Фестиваль Бруно Шульца, який традиційно планувався у Дрогобичі цього року у червні, перенесли через пандемію коронавірусу

Про це інформує дрогобицька інтернет-газета «Майдан».

Очікувана подія відбудеться аж у листопаді, за умови, що доти вдасться взяти під контроль коронавірусну пандемію. Про це заявили директорка фестивалю Віра Меньок та мистецький керівник Шульц Фесту Гжегож Юзевчук.

Своє рішення організатори пояснюють так: «Планувалося, аби Фестиваль відбувся тоді, коли Шульцова весна переходить у неповторне літо. Однак дивні реалії, які ми зараз переживаємо, змінили наші плани. Ми віримо, що осінній листопад стане безпечним та відповідним терміном для Фестивалю».

Цей термін не випадковий: на 19 листопада припадають роковини загибелі Бруно Шульца. Фестивальні події, на переконання організаторів, стануть додатковим пережиттям для гостей, які з’їжджаються до рідного міста Шульца з усіх континентів, крім Антарктиди.

Саме творчі фантазії Шульца перетворили Дрогобич у гарну та неповторну казку, яка зворушує багато шанувальників. Минулого року тут були гості з майже двох десятків країн. Цьогоріч повідомлено, що І Х Шульц Фест відбудеться 15−20 листопада.

Схожі новини